Dingen die je moet weten over hair extensions

Waar komen hair extensions eigenlijk vandaan?

50% van al het haar voor hair extensions op de wereldmarkt komt tegenwoordig uit India. 40% bestaat uit haar van Aziatische afkomst en slechts 10% uit haar uit de rest van de wereld.

Wat zijn de kwaliteiten van haar voor hair extensions?

Er zijn verschillende haarkwaliteiten met verschillende kenmerken: de beschikbare hoeveelheden, de structuur van het haar, de mogelijkheden van behandeling en gebruik en het aanpassingsvermogen aan het natuurlijke haar van de klant.

Wat zijn de kenmerken van Russisch haar?

Het haar dat uit Aziatisch Rusland komt, is het zeldzaamste type ter wereld. Het wordt gekenmerkt door een structuur met een ronde vorm, is zijdeachtig en zeer glanzend. Dit haar is heel gemakkelijk te kammen en te onderhouden in het dagelijks leven.

Wat zijn de kenmerken van Aziatisch haar?

Aziatisch haar heeft een heel andere structuur dan Europees haar. De binnendiameter van de stam is veel groter, waardoor hij behoorlijk zwaar is. Dit type haar is lastig te hanteren omdat het nauwelijks vorm krijgt en altijd steil blijft. Als gevolg hiervan mengt het niet goed met Kaukasisch haar en geeft het geen volume aan het haar, waardoor het ongeschikt is voor het maken van hair extensions.

Wat zijn de kenmerken van Indiaas haar?

Indiaas haar is in grote hoeveelheden op de markt verkrijgbaar en de kwaliteit is uitstekend. De haarstructuur is zeer sterk en maakt elke vorm van behandeling mogelijk. Het past zich perfect aan het haar van de natuurlijke klant aan en geeft het veel volume.

Wat is Remy-menselijk haar?

De kwaliteit van REMY kenmerkt zich doordat de schubbenlaag dezelfde kant op wijst, net als je eigen haar. Hierdoor behoud je altijd de natuurlijke sterkte van het haar, waardoor er verschillende kleuren en effecten ontstaan en voor een perfecte haarverlenging die volume en massa aan het haar geeft. REMY-kwaliteit zorgt bovendien voor een uiterst aangenaam gevoel bij aanraking en meer zachtheid bij het poetsen.

Wat zijn de eigenschappen van het haar van NON REMY?

De kwaliteit NON REMY is typerend voor haar dat in grote hoeveelheden wordt verzameld en waarvan de binnenste schubbenlaag van nature niet goed uitgelijnd is. Onder vrouwen in landen van de zogenaamde "Derde Wereld" is het gebruikelijk om het haar dat na het kammen in de borstels achterblijft, te bewaren om het door te verkopen. De wortels en punten van deze haren worden met elkaar vermengd, wat leidt tot een onherstelbare verandering in de natuurlijke oriëntatie van de schubbenlaag en dus tot klitten en knopen in het haar. Om dit probleem aan te pakken, wordt het haar behandeld met zeer agressieve zuren die de schubbenlaag aantasten, het haar ernstig verzwakken en het er dof, droog, kroezend, vol gespleten haarpunten en lelijk uit laten zien. Om deze schade te verbergen en het uiterlijk van het haar te verbeteren, wordt het bedekt met producten die siliconen bevatten, die de delen van de schubbenlaag opvullen die niet door de zuren worden aangetast. De siliconen verdwijnen echter na 3-4 haarwasbeurten met shampoo en het haar wordt net zo droog als in het begin, volledig mat en geknoopt. Om deze redenen kan de kwaliteit van NON REMY niet worden gebruikt voor de vervaardiging van hair extensions.

Hoe kies je hair extensions voor je klant?

Advies is een zeer belangrijk moment dat niet mag worden onderschat. Het is handig om met de klant af te stemmen, zodat duidelijk is wat zij wil bereiken met het aanbrengen van hair extensions: een totale verlenging, een verdikking, een kleureffect of juist highlights.

Een advies moet gericht zijn op het verzamelen van duidelijke en nauwkeurige informatie, zodat de klant aan het einde van de aanvraag zelfverzekerd en enthousiast is over het werk. De voor- en nadelen van alle aanbrengmethoden moeten worden uitgelegd, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij jouw behoeften past. En het is goed om ervoor te zorgen dat de klant weet hoe zij haar hair extensions moet verzorgen nadat deze zijn aangebracht.